Ce sa faci cand simti ca e prea greu sa continui!

Cum sa iti reduci stresul și anxietatea
August 23, 2021
Cum să renunti la Ex-ul care te-a parasit pentru altcineva
September 4, 2021

Ce sa faci cand simti ca e prea greu sa continui!

SONY DSC

Când lucrezi spre a-ti atinge un obiectiv destul de dificil, de multe ori este greu să știi dacă să mergi mai departe sau daca ar trebui sa iei o pauza.

Aici este vorba pur si simplu despre ce vrei sa faci pe mai departe… adica de foarte multe ori atunci cand eram pustoaica aveam tendinta sa cred ca ceva ce este greu de obtinut nu este pentru mine… fie ca era vorba de viata personala cat si de cea profesionala. Chiar si cand un prieten suna si se “plangea” ca a muncit prea mult, chiar ii recomandam o pauza fiindca trebuia sa aiba “grija de sanatate”… desi de multe ori imi replica ca face ce ii place chiar daca e greu.

In prezent insa mi-am revizuit complet acele sfaturi atat pentru mine cat si pentru cei apropiati… Iata de ce:

-Merită să nu mai lucrezi pentru ceva anume doar dacă eforturile îți pun în pericol capacitatea de a-ți trăi viața în conformitate cu „ancorele” sau cu valorile tale primare.

-Dacă intr-adevar esti complet lipsit de somn, oricum nu vei face cea mai bună treabă cu privire la obiectivul pe care il vrei atins… asa ca ia o pauza scurta si apuca-te din nou de treaba…. fiindca dacă încetezi să lucrezi pentru ceva important pentru tine doar pentru că te simți inconfortabil pe moment, îți vei pune cu siguranta în pericol și capacitatea de a trăi valorile pe care le profesezi.

-Schimbarea are loc atunci când se aplică suficient stres pentru a-ti modifica forma a ceva și a seta o nouă traiectorie. Până nu treci de acel punct cheie de stres, eforturile depuse nu sunt adesea vizibile și, de fapt, pot fi anulate destul de ușor, dar odată ce ai trecut prin acel disconfort, ai modificat cursul lucrurilor. Munca pe care ai făcut-o a depășit în sfârșit acel punct de stres și a făcut schimbări tangibile și vizibile. De asemenea, a stabilit un nou curs al vietii tale.

După ce ai trecut de aceste puncte, schimbarea nu poate fi anulată. Cel puțin nu fără un efort egal pentru a o schimba înapoi… asa ca nu uita… schimbarea e in tine… doar fa-o!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *