Cum ne ajuta o dezamagire

Cum sa te protejezi de manipularea emotionala
December 3, 2016
Cum stii ce este cel mai bine pentru tine?
December 7, 2016

Cum ne ajuta o dezamagire

Cum ne ajuta o dezamagire

 

In fiecare zi oamenii se lupta cu dezamagirile. In functie de cat de mare sau de important a fost obiectivul, sentimentul de dezamagire se disipeaza dupa un anumit timp cu sau fara ajutorul nostru.

Insa noi ne simtim bine daca facem ceva in sensul acesta pentru ca simtim ca, macar putin, ne putem controla destinul. Daca lasam totul la mana destinului si nu facem nimic sa ne revenim, riscam sa cadem in depresie si ulterior in apatie.

Dezamagirea poate sa fie buna pentru ca ne da acel impuls de care avem nevoie ca sa ne rezolvam problemele. Daca, de exemplu, esti dezamagit de faptul ca nu castigi destui bani asta ar trebui sa te impinga sa gasesti un alt loc de munca sau sa ai un al doilea venit. Daca esti intr-o relatie care nu te mai satisface si incepi sa te distrugi usor-usor atunci e timpul sa schimbi ceva.

Marile progrese au loc atunci cand suntem dezamagiti. Cauta o modalitate sa-ti reincarci bateriile refugiindu-te in activitati usoare si pe care sa le poti termina repede. Nu te implica in procese care dureaza pentru ca in aceste momente nu ai nevoie de mai multa incordare si limita rabdarii tale este maxima deja.

Invata sa nu te focusezi foarte mult pe obiectiv ci mai mult pe dorinta ta si imparte activitatile in mai multe parti. Dezamagirile ne pot invata foarte multe atata timp cat nu le lasam sa ne distruga viata si sa devenim mai incrancenati in ceea ce-i priveste pe ceilalti.

Multe personalitati au reusit tocmai pentru ca la un moment dat au ajuns intr-un punct in care si-au spus ca nu mai merge asa si ca trebuie sa faca ceva sa continue sa spere. Atunci cand totul merge foarte bine in viata ta nu te gandesti sa evoluezi, tocmai de aceea intervin anumite persoane care ne dezamagesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *