Cum sa nu te pierzi pe tine cand esti intr-o relatie

Pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a restabili o relatie
March 12, 2020
Povestile din basme nu exista, insa exista dragoste adevarata traita pana la adanci batraneti!
March 23, 2020

Cum sa nu te pierzi pe tine cand esti intr-o relatie

In general, toate persoanele, mai ales la inceputul unei relatii, au tendinta sa fie schimbate decat sunt ei in viata de zi cu zi, si automat isi neglijeaza propriile nevoi. Recunosc că am facut acest lucru în relațiile trecute și mi-am dat seama că, deși este minunat să fii cu adevărat angajata fata de partener, este important insa si să nu ma pierd. Aici intră în joc granițele sănătoase si sinceritatea fata de partener.

Fiind cineva care a fost singura de mult timp și am fost într-o “relație angajată” în ultimii doi ani, mi am dat seama ca am avut o mare oportunitate de a învăța despre mine și de a mă dezvolta ca persoană. Iubitul meu a fost cea mai mare oglindă și, prin conexiunea noastră, am reușit să înțeleg mai bine modelele mele si ce imi doresc de fapt de la partenerul pe care il aleg.

Am observat că am o dorință puternică de a discuta si de a fuziona cu partenerul meu, deoarece astfel ma simt fericita, insa această dorință de unire și unitate mă ducea adesea într-un loc în care granițele mele începeau să dispară. Am uitat să mă conectez cu mine despre ce am nevoie sau vreau, înainte să spun da la solicitările partenerului meu.

De exemplu, au fost momente în care partenerul meu a vrut să iasă vineri seara pentru a ne distra, când eu de fapt simteam că am nevoie de o seară liniștită acasă pentru a mă odihni, relaxa și a mă hrăni, si mereu castiga el.

Mi-am dat seama că atunci când cautam să fuzionez complet cu iubitul meu, imi pierdeam conexiunea profundă cu mine și cu ceea ce îmi doream ca om. Si mi-am dat seama ca dacă fac continuu acest lucru, pot ajunge să mă simt obosita și proasta.

Sinele meu principal este „eu” care are nevoi, dorințe și vise ca individ. Când mă deconectez de la sinele meu principal, mi-e greu să rămân concentrata pe obiectivele mele, cum ar fi creșterea afacerii mele și a-mi face propria mea activitate de dezvoltare spirituală. De multe ori este ca si cand corpul meu mă anunță că mă deconectez de la mine prin disconfort fizic și durere.

Si asa mi-am dat seama ca relația necesita un echilibru delicat între a avea granițe clare și totuși a nu fi prea închisa față de cealaltă persoană. Când ne contopim complet cu partenerul nostru, putem pierde de fapt persoana de care partenerul nostru s-a îndrăgostit. Dar dacă avem prea multe granițe și suntem prea concentrați pe sine, pierdem oportunitatea de a fi profund conectați in acea relatie, de a împărtăși o intimitate mai mare și de a oferi partenerului și relației atentia mult dorita.

Deci, cum navigăm prin acest echilibru delicat? Cum stabilim granițele fără a pune prea multe ziduri? Cred că acesta este un proces și o evoluție continuă.

Pentru mine, este nevoie de practică și atenție. Trebuie să mă conectez constant cu mine însami pentru a recunoaște cum mă manifest în relație, cum dau de mine și dacă mă pierd.

De asemenea, trebuie să recunosc ca poate datorită rănilor sau temerilor din trecut legate de intimitatea profundă sunt destul de sceptica inca de la inceputul unei relatii.

Dacă vi se pare dificil să le spuneți altora ce simtiti, nu uitați că este nevoie de practică, si puteti incepe cu cei din familie. Încercați să spuneți „nu” la lucrurile mici care s-ar putea simți ușor și apoi să raspundeti sincer la lucrurile mai importante.

Dacă persoana care primește „nu” nu vrea să asculte, nu uitați că este bine să vă țineți ferm pe decizia voastra și să vă exprimați propriile nevoi și dorințe.

Dacă vă este frică să vă mențineți fermi, pentru că nu doriți să pierdeti relatia, întrebați-vă dacă doriți cu adevărat să vă aflați într-o relație în care nu puteți comunica și sa va onorati propriile nevoi.

Am început o nouă practică în fiecare dimineață. Când mă trezesc pentru prima dată, petrec câteva minute stând liniștita și conectându-mă profund la persoana mea proprie. Consider că a începe fiecare zi cu intenția ca sunt bine îmi reamintește să rămân conectata la sinele meu de-a lungul zilei, în timp ce îmi realizez alegerile din acea zi.

Amintindu-mi acest angajament față de mine atunci când cineva imi solicită ceva și decid dacă sunt de acord sau nu, mă ajută să știu că nu va trebui să imi sacrific nevoile mele pentru a o face. Este ca si cum onorez “femeia puternică și independentă” care sunt in prezent.

Câteva alte modalități în care am găsit să rămân deschisa în relația mea fără să mă pierd, este ca îmi iau timp în fiecare zi pentru a medita, respira sau, altfel, doar să mă conectez cu mine.

Asa ca dacă te lupți cu echilibrul să fii deschisa partenerului tău în timp ce nu te pierzi ca si personalitate, sa știi că nu ești singura și că este o practică continuă pentru mulți dintre noi. Cu o concentrare constantă intre echilibrul de a-ți onora partenerul și relația în timp ce te onorezi și pe tine, devine mai ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *