Cum să renunti la Ex-ul care te-a parasit pentru altcineva

Ce sa faci cand simti ca e prea greu sa continui!
September 4, 2021

Cum să renunti la Ex-ul care te-a parasit pentru altcineva

Ca un castel de nisip, totul este temporar. Construiește-l, îngrijește-l, bucură-te de el… Și când va veni momentul, lasă-l să plece!

Aminteste-ti mereu ca nimic nu este perfect si totul se poate schimba radical in cateva secunde si incepe sa te bucuri de tot ce ai in prezentul tau. In timp, atat din experientele mele cat si din tot ce am discutat in sedinte cu clientele mele care se “zbateau” sa mearga mai departe dupa tot felul de despartiri, am invatat ca exista anumite lucruri pe care daca le intelegi o sa vezi despartirea de cineva drag altfel decat ai facut o pana acum.

Schimba perspectiva asupra relației.

Indiferent de povestea pe care ți-o spui despre acea relație, trebuie să o repovestești. S-ar putea să ții in mintea ta de versiunea tristă și tragică. Ai fost lăsată în urmă ca o victimă, deoarece fostul tău a fost “omul rau” care nu a dat relației o șansă.

Schimba povestea… Ce zici de o poveste despre modul în care amândoi v-ati dat tot ce aveati mai bun? Ati luptat, ati iubit, ati râs și ati plâns. Ati încercat iar și iar pana când lucrurile nu au mai funcționat.

Amândoi ați dat totul, dar nu a funcționat. Nu a fost din lipsă de încercări, ci ați ajuns la concluzia că ați fost oameni diferiți, amândoi oameni buni, care erau incompatibili unul cu celălalt. Amândoi v-ați ajutat reciproc să creșteți și să deveniți versiuni mai bune ale voastre.

Cu cât îți poți întoarce mai mult perspectiva asupra fostului și asupra relației, cu atât iti va fi mai ușor să mergi mai departe.

Elibereaza vina, furia și resentimentele odată pentru totdeauna.

Dacă nu ai renunțat complet la relație, este posibil să menții în continuare cazuri de nedreptăți ale fostului. Este posibil să te simți în continuare trădata, rănita sau supărata pentru ceva ce a făcut fostul.

Până când nu poți renunța la aceste resentimente de furie, nu vei putea să le dai drumul sau să mergi mai departe. Nu vei pierde nimic prin eliberarea acestor sentimente, dar iti vei câștiga liniștea sufletească și libertatea.

Chiar dacă fostul tău a fost în întregime vinovat și merită cel mai rău tip de karma, nu vei fi tu cea care-l prinzi. Nu ești polițistul universului.

Când nu-l ierți pe fostul tău sau pe tine însuți, păstrezi nedreptățile și durerile din trecut in prezent… asa ca iartă pentru tine… Iartă-ți pacea sufletească.

“Mulțumește” fostului tău pentru cât de mult te- a facut fericita.

În loc să te concentrezi cu privire la cât de bine sau rau se descurcă fostul sau la modul în care rămai în urmă, în timp ce el merge înainte, reflecta la cât de departe ai ajuns tu persoal… iar daca inca nu esti multumita, lupta sa fi “deasupra” lui atat sentimental cat si material… crede ma ca daca faci asta o sa-ti dai seama cat de mult valorezi, si atat el te va regreta.

Amintește-ți cât de departe ai ajuns.

Da, atunci când te compari cu fostul, s-ar putea să te simți rău cu tine insati, si sa te simti pe moment blocata, insa nu este înțelept să te compari cu altcineva. Dacă simți nevoia să te compari cu cineva, atunci compara-te cu locul în care erai înainte.

Indiferent de locul în care se află astăzi, observand ceea ce si-a ales in locul meu… ma simt nu doar puternica, ci si invingatoare atat sufleteste cat si material. Nu uitati ca atat linistea sufleteasca cat si banii vin atunci cand tu esti fericit si pleaca atunci cand alegi prost.

Concentreaza-te pe ceea ce poți controla – schimbările pe care le faci astăzi.

Poți crea viața dorită, astăzi. Continua să vi la momentul în care poți face ceva: adica momentul prezent. În acest moment, iti poți schimba perspectiva. Poți face alegeri diferite… Poți crea viața dorită. Trăiește mai puțin în trecutul inutil și mai mult în speranța de astăzi.

Privește incertitudinea din viața ta ca pe o aventură.

Vezi, când esti căsătorit sau într-o relație, ai o locație. Lumea te identifică într-un anumit fel. Ști cu cine iti petreci weekendurile sau cu cine trebuie să iti planifici sărbătorile…. Știi pe cine listezi în coloana de relații de pe Facebook.

Cu toate acestea, după o despărțire, toate aceste lucruri sunt incerte și mai mult decât atat, necunoscute. Am descoperit ca oamenii în general, urăsc incertitudinea. Mai degrabă vor tolera o situație insuportabilă decât necunoscutul. Asa ca poti incepe sa privesti incertitudinea ca pe un tsunami pe cale să se întâmple sau ca pe o vacanță în Hawaii.

Cu cât îți vezi viața ca o aventură plină de emoție și noutate, cu atât îți va fi mai ușor să primești în viața ta ceva care te așteaptă.

Urmăreste viața pe care o vizualizezi în fiecare zi.

Fi foarte clar cu ce vrei. Care este viața pe care ți-o imaginezi în fiecare zi? Ce valori și principii doresti să te ghideze viața? Cum ai vrea să arate viața ta în fiecare zi?

Acum, este posibil să nu poți crea acea viață instantaneu, dar poți începe să faci lucruri mici în fiecare zi, care să te apropie de viața dorită. Dacă iti imaginezi spiritualitate în viața ta în fiecare zi, creaza tot felul de practici zilnice care sa te faca sa simti ca traiesti. Dacă vezi creativitate în viața ta în fiecare zi, fă-ți timp pentru proiectele tale creative… etc.

S-ar putea să nu ai viața pe care ti-ai imaginat-o chiar acum, dar dacă începi să faci pași mici în fiecare zi pentru a trăi viața pe care o doresti, înainte de a o cunoaște, viziunile tale vor fi realitatea ta in viitor… asa ca alege sa traiesti chiar de AZI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *