Cum sa te protejezi de manipularea emotionala

Cum sa te iubesti pe tine insuti!!!
December 2, 2016
Cum ne ajuta o dezamagire
December 4, 2016

Cum sa te protejezi de manipularea emotionala

Cum sa te protejezi de manipularea emotionala

 

Indiferent daca ne pasa sau nu de parerea celorlalti cu privire la viata si deciziile noastre, nu putem intotdeauna sa ramanem indiferenti la tot ce se vehiculeaza in jurul nostru. Plus de asta, fara sa vrem trebuie sa ascultam ce spun persoanele care ne sunt apropiate, si automat ei ne spun noua ceea ce noi insine reflectam.

Acesti manipulatori se pricep de minune sa te faca sa crezi ca este vina ta, chiar daca tu nu esti vinovat de ce li se intampla, nici macar la nivel adiacent. Indiferent care este motivul pentru care acea persoana arunca o parte din vina ei pe tine, trebuie sa fii constient de faptul ca tu ai rezonat cu acea actiune la un moment dat. Este usor sa dam vina pe altii mai ales atunci cand ni se intampla tot felul de nenorociri.

O alta arma pe care manipulatorii o folosesc este simpatia, sau empatia pe care tu o posezi. Ei stiu foarte bine si probabil nu sunt la prima “tentativa” de acest gen, si faptul ca au inregistrat succese folosind aceasta tactica, ei vor continua. In cazul acesta ar fi foarte bine ca tu sa fii indiferent, asta ducand chiar la faptul ca poti sa nu-i raspunzi la telefon sau sa-l eviti complet macar cateva zile.

Daca cumva tu ai “tupeul” sa ripostezi si sa-i spui ca de fapt si tu esti bolnav, sau si tu ai probleme, atunci sa te tii. Daca tu esti racit, el are gripa si nu se poate ridica din pat, daca tu nu ai luat un interviu, el n-a mai obtinut un job de 1 an, si tot asa. Indiferent care este situatia ta, sau indiferent cum reactionezi tu la cele 2 situatii, poti sa fii sigur ca el a trecut déjà prin asta, ba chiar poate sa-ti ofere si sfaturi, numai sa va intoarceti la problema pe care el o are acum.

Cei care manipuleaza emotional isi iau energia din cei pe care-i manipuleaza. Asadar, depinde de tine daca decizi sa-i dai sau nu aceasta energie. Data viitoare cand cineva incearca sa te manipuleze emotional gandeste-te daca nu cumva tu ai atras asta, si daca nu cumva tu permiti (constient sau inconstient) sa se continue aceasta actiune.

1 Comment

  1. Daniella says:

    Simplu si clar !
    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *