De ce e dragostea oarba

Cum sa vorbesti cu un barbat pentru a se indragosti de tine!
January 15, 2018
Trucuri pentru primele intalniri cu barbatul “vanator”!
January 17, 2018

De ce e dragostea oarba

/cartepedia.ro

Poveste

Undeva la inceputurile timpurilor, cand inca nu existau fiinte vii, existau insa toate viciile si virtutile, care traiau in pace si intelegere. La un moment dat, Ingeniozitatea a avut o idée:

-Haideti sa ne jucam de-a v-ati ascunselea.

Si toti ceilalti au acceptat. Nebunia s-a oferit sa numere si ceilalti au fugit sa se ascunda. S-a proptit de un copac si a inceput sa numere: 1, 2, 3…Sensibilitatea s-a ascuns dupa Luna, Tradarea s-a urcat intr-un copac, Duiosia s-a ascuns intre nori, Pasiunea s-a dus in centrul Pamantului, Minciuna a zis ca se va ascunde sub o piatra, insa s-a ascuns pe fundul lacului, Avaritia s-a ascuns intr-un sac care insa s-a rupt. Pe masura ce Nebunia numara, toti se ascundeau. Ultima a ramas insa Dragostea, care nu se putea hotara unde sa se ascunda, asa ca in final a sarit intr-un tufis.

Cand Nebunia a terminat de numarat pana la 100, toti si toate se ascunsesera. Rand pe rand le-a gasit pe toate, exceptand Dragostea, care se ascunsese bine. Nebunia a inceput sa se enerveze, asa ca Invidia i-a zis unde s-o gaseasca. Nervoasa, Nebunia s-a dus in fata tufisului, si vazand ca Dragostea nu iese afara, a luat un bat ascutit si a inceput sa intepe in tufis. S-a oprit doar cand a auzit un planset din interior. Dragostea a iesit afara, acoperindu-si ochii cu mainile, iar printre degete a inceput sa curga sange.

Cand a vazut ca a orbit Dragostea, Nebunia a inceput sa isi ceara iertare si sa o intrebe ce poate sa faca ca s-o ajute. Dragostea i-a zis ca nu poate sa ii redea vederea, insa in schimb poate sa fie ghidul ei.

Si asa se face ca de atunci dragostea este oarba si aproape intotdeauna acompaniata de nebunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *