De ce relatia ta este minunata, atunci cand nu esti atasata emotional!

Cat de important este sa fii sigura pe tine
January 31, 2018
Astrologia si sufletele gemene
February 1, 2018

De ce relatia ta este minunata, atunci cand nu esti atasata emotional!

melimeloparis.ro

Atunci cand esti la inceputul drumului in viata, ai impresia ca totul va fi durabil, mai ales dragostea. In timp simti cu siguranta ca nimic nu este permanent, totul se termină, mai ales dragostea mistuitoare. Sunt foarte putin oameni care se gasesc si se iubesc cu adevarat… in general, atat femeile cat si barbatii fug dupa pasiunea obsedanta pe care o au fata de anumite persoane pe care le doresc insa dintr-un motiv sau altul nu le pot avea.

După ce ai trecut peste pasiune, care la nivel de suprafață, pare a fi incredibil de groaznica cand te desparti, iti dai seama că acest lucru ar putea fi incredibil de eliberator. Si aici intervine principiul non-atașamentului, o noțiune care are potențialul de a contribui la evoluția vieții tale de zi cu zi.

Decât să te lipesti de lucruri de genul – relații, locuri de muncă, bunuri materiale – sperând că vor dura pentru totdeauna, mai bine invata sa te ocupi de fiecare lucru aparut in viata ta, doar in prezent. Există putere în a ști că momentele tale pot și se vor schimba în mod inevitabil.

Cunoașterea faptului că binele nu va dura pentru totdeauna, dar nici raul, practic iti dă permisiunea să îmbrățisezi fiecare moment ca fiind unic.

Impermanența este o binecuvântare în deghizare, iar non-atașamentul este singura modalitate de a ierta cu adevărat și de a iubi o altă persoană. Sună contraintuitiv, nu-i așa? Cum poti atunci cand nu te atasezi sa conduca la o relatie fericita si implinita?  Iată cum.

Cu siguranta in cel putin una din fostele tale relatii, te-ai mândrit că esti cinstita și deschisa. Nu ai vrut să joci jocuri, pentru că nu esti genul de persoană care face asa ceva, si ai crezut ca daca tu esti asa, vei atrage acelasi gen de barbat. Ai vrut o garanție că el va rămâne în jur și că relația voastra progresează. Insa nu a fost asa… dintr-un motiv sau altul, el s-a plictisit si a ales o femeie care s-a jucat cu el pana cand te-a parasit. Acest lucru te-a facut sa-ti fie teamă și te-ai oprit imediat. Această presiune invizibilă te-a împovărat cu siguranta.

Desigur, au existat si alți factori în relația voastra, insa ideea de baza a fost că există și un atașament nesănătos, practic ai devenit dependenta de el și astfel a putut sa te raneasca. Relatia in acest caz este ca si un copil care ține un pui de animal prea strans de teama sa nu-l piarda, si il sufoca.

O relatie fara atașament înseamnă că iti poti trăi viața în afara vietii celeilalte persoane, si ca esti fericita asa cum esti fara ca fericirea ta sa depinda de altcineva. Aceste lucruri si persoane se adaugă vietii tale, dar ele nu sunt viața ta. Ești tot ce ai nevoie ca si garantie și chiar tu te dezvolți și te schimbi, fizic, emoțional și spiritual.

Aceasta nu înseamnă că lecțiile anterioare sau comportamentele din trecut nu pot sau nu iti vor ghida acțiunile actuale sau că obiectivele viitoare nu sunt importante. În schimb, înseamnă că iti poti trăi momentele în mod natural, cu apreciere și conștientizare, pentru că nu te sprijini pe cineva care s-ar putea schimba.

Cu toate acestea, dacă intri într-o relație sau esti deja într-o relație unde nu stii daca lucrurile se vor schimba la un moment dat, non-atasamentul te ajuta sa poti sa te desprinzi de acea relatie sis a gasesti un barbat care sa te sustina necontitionat.

Acest lucru nu trebuie confundat cu acceptarea orbă a lucrurilor care nu sunt satisfăcătoare. Existența momentului actual recunoaște ceea ce se întâmplă acum și iti dă puterea și capacitatea de a schimba o situație care nu este ceea ce vrei, ai nevoie sau meriți.

Cunosc multe cupluri care stau impreuna, doar pentru ca au o mentalitate invechita ca trebuie sa stea impreuna si nu sa fie si fericiti unul cu celalalt, sau pur si simplu pentru ca a fost frumos la inceput.

Interesant este că, în cele din urmă, nu știi în ce categorie se incadreaza persoana cu care esti in relatie sau vei fi, și nu există nici o modalitate de a ști de la bun inceput. Totuși, faptul că este o relatie neatinsă, deschisă și conștientă este un ingredient cheie pentru a trăi o relație organică și pentru a observa ce se poate desfășura in cadrul ei.

Asa ca tine minte ca non-atașamentul în relații nu este indiferență sau apatie față de iubitul tau. Este o lipsă de frică. Frica și agitația provin dintr-un sentiment de pierdere iminentă, pe care in general il creezi chiar tu gandindu-te la pierderea persoanei iubite. Relaxeaza-te si vei avea o relatie cu adevarat binecuvantata, credeti-ma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *