Lucruri pe care trebuie sa le inveti cand pierzi un suflet pereche!

Cum găsesti curajul de a părăsi o relație abuzivă!
February 10, 2021
Ce să faci dacă ești singur și simți “SINGURATATE”
April 19, 2021

Lucruri pe care trebuie sa le inveti cand pierzi un suflet pereche!

SONY DSC

“Nu o sa uit niciodată seara în care ne-am întâlnit… A fost o seara normala cand am iesit din apartamentul meu din Bucuresti si m-am indreptat spre barul unde stabilisem sa ma intalnesc cu “el”… barbatul care de o saptamana incerca sa ma cunoasca iar eu refuzam mereu. Stiam cate ceva despre el, fiindca prietena mea imi spusese ca este divortat, singur in cel moment si ca a suferit in fosta casnicie…

Am intrat in bar si l-am vazut… M-am asezat, si am inceput sa vorbim despre “cine suntem”, ce vrem si unde credem ca ne va duce viata mai departe… Atunci am observat ca spre deosebire de mine… el inca se mai  “agata de fosta” si in acel moment l-am intrebat de ce a insistat sa ne vedem atata timp cat el inca nu a trecut peste sentimentele din acea relatie… A schimbat subiectul… si ne-am continuat seara… ca si in alte seri ce au urmat unde ne cunosteam si incepeam sa simtim din ce in ce mai mult unul pentru celalalt. Asta pana intr- o seara cand a insistat, mai mult ca in celelalte sa mergem la el ca ” a uitat ceva”… atunci am acceptat insa i-am spus ca nu se va intampla nimic intre noi momentan si daca vrea asa… e ok… daca nu… este la fel de bine! Si intr-adevar mi-a demonstrat in seara aia ca este un cavaler… si m-a tinut in brate toata noaptea.

A trecut ceva timp si am inceput o relatie cu acest barbat,.. una ciudata si plina de intrebari pentru mine… Desi aflasem ca imi ascundea anumite lucruri din viata sa, am continuat… deja eram indragostita iremediabil, si credeam ca intr-un fel, mai devreme sau mai tarziu isi va da seama ca il iubesc si ca vreau sa fim alaturi unul de celalalt atata timp cat soarta ne va da voie!

Totul cu el era distractiv și ușor… si cu cât am petrecut mai mult timp împreună, cu atât el a devenit mai frumos și mai luminos, si automat eram mai fericiți amândoi.

Usor, usor am inceput sa aflu mai multe despre el… si “sa-l testez”… aflasem… din “surse” ca isi lovise si nu o data fosta sotie, si in cateva seri i-am facut niste crize de gelozie groaznice… insa nu a schitat nici un gest ca ar fi un barbat care sa ridice mana la o femeie, l-am testat mereu si din alte puncte de vedere fiindca “barfele” despre el erau la ordinea zilei… in special ca sa vad exact unde este adevarul si unde este minciuna si am aflat… pe unele din teste le trecea… pe unele nu…

“Totul mergea din ce in ce mai bine intre noi”, sau cel puțin așa credeam, pana cand intr-o seara, nu a venit la intalnire desi asa stabilisem… deja aflasem ca erau cateva persoane in jurul sau care nu ma voiau in viata lui…  iar serile s-au repetat spunandu-mi ca este ocupat cu afacerea.

N-am inteles niciodata ce s-a intamplat mai exact… insa la un moment dat am aflat ca a intervenit un bun prieten al sau care il facuse sa creada ca e mai bine sa renunte la mine si ca daca o cucereste pe “vara lui” o sa poata iesi in sfarsit peste tot impreuna, ceea ce nu faceau atunci cand era cu mine. Asta este “povestea” pe care eu am “aflat-o” la un moment dat… insa adevarul cred ca niciodata nu o sa-l aflu!

Ce n-am inteles eu, a fost faptul ca nu a avut niciodata curajul sa vina in fata mea si sa-mi spuna… mereu cand il sunam imi raspundea si imi spunea fie ca e ocupat fie ca e prea obosit… Cel mai mult m-a durut ca nu a fost suficient de “barbat” sa vina sa discutam fata in fata… si s-a comportat ca un adevarat las!.. Practic nu am simtit niciodata “inchiderea”acestei relatii iar acest fapt m-a facut ani de zile sa nu-l pot uita…”

Cam asta e povestea unei dragi cliente de-a mea… insa povestea ei a invatat-o foarte multe lucruri pe care le-a pus in practica in viitor.

               – Sa nu mai aiba încredere totala într-o conexiune sufletească pereche mai ales atunci cand acel cineva inca este legat de o alta persoana.

A simțit-o adânc în inima sa inca de la prima intalnire, insa atunci a ascultat de prietena ei cand a impins-o sa il cunoasca… astazi in momentul in care intalneste “raniti in dragoste”, pur si simplu ii ocoleste. Ceea ce si-a dat seama insa era ca intâlnise un suflet pereche… N-a negat niciodata asta si chiar dacă nu a funcționat, el i-a deschis inima din nou spre iubire.

                  – Sa observe semnele…

Nu a înțeles la momentul respectiv, insa acum știe că nu poate fi cu cineva care nu este suficient de matur incat sa puna piciorul in prag in fata prietenilor si anumitor membrii ai familiei ca sa fie cu ea.

                  – Nu se mai agată de iubire… si stie ca odata ce vede ca “lupta” singura pentru o relatie, renunta la ea si intelege faptul ca acea relatie s-a terminat definitiv. A recunoscut faptul ca aceasta a fost cea mai grea lecție pentru ea, si chiar daca ii este greu si “acel cineva” incearca sa se intoarca in viata ei… nu il mai accepta din nou.

                            – A învățat ca si dacă iubește pe cineva și acel cineva nu este suficient de puternic si nu se poate angaja serios din toate punctele de vedere in relatia cu ea, automat relatia nu va dura.

“Dacă iubești pe cineva și nu vrea să aibă o relație angajata cu tine, nu te gândi că, în timp, își va reveni și va vedea cât de grozava ai fost și ca va regreta și va reveni cu scuze… scuze care oricum nu-si mai au rostul de altfel fiindca raul si neincrederea deja sunt in sufletul tau… asa ca eliberează-l. A-l ține legat de tine energetic, te face doar sa suferi si sa te doara. Ofera-ti pace sufleteasca”.

                             -Nu mai lasa pe oricine sa intre in viata sa, mai ales cand observa ca acel “cineva” nu are aceeași viziune asupra viitorului ca si ea.

Acum stie ca dacă nu au aceeași viziune asupra viitorului, relatia nu va funcționa. Nu mai presupune niciodata că ii cunoaste dorințele sau că au aceeași viziune… pur si simplu asculta cu mintea inca de la inceput!

Întâlnirea cu el i-a redeschis inima… si chiar dacă timpul lor împreună a fost scurt, a schimbat-o pentru totdeauna. După ce a depășit durerea de a-si pierde un suflet pereche, a învățat să nu se mai agate de o relatie, că merita mai mult decat doar niste firimituri și să aiba încredere că va experimenta la un moment dat o dragoste mai mare intr-o viitoare relatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *